Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Θέμα:«Ένταξη της περιοχής του Τσουκλιδίου στο σχέδιο πόλης»

Με βάση την παράγραφο 2 του άρθρου 83, υποπαράγραφοι γ) και ιδ) του Νόμου 3852/2010, αιτούμαι την ένταξη ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην προσεχή συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων το έργο: «Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και περιβαλλοντικών όρων για την ένταξη στο σχέδιο της περιοχής Τσουκλίδι».
Το συγκεκριμένο έργο που εντάσσεται ως νέο στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Φυλής αποτελεί για τους δημότες της περιοχής του κάτω Τσουκλιδίου πρόβλημα δεκαετιών, που η μη επίλυσή του σημαίνει για τους κατοίκους ομηρία και απόλυτη υποβάθμιση των περιουσιών τους. Σήμερα οι ιδιοκτησίες τους είναι αυθαίρετες, χωρίς τη δυνατότητα πώλησης ή μεταβίβασής τους.
Θεωρώ απαραίτητη τη γνωμοδότηση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας και την διατύπωση προτάσεων, όπως προβλέπει το σκέλος του νόμου 3852/2010 περί των αρμοδιοτήτων των Δημοτικών Κοινοτήτων, ώστε το θέμα να προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής.
Τέλος, αιτούμαι την ενημέρωση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, σχετικά με την πρόοδο της συγκεκριμένης μελέτης, τις αιτίες καθυστέρησης τόσων ετών και την προοπτική υλοποίησης της ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλης εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.



Για την Ενότητα Πολιτών
Δημήτριος Α. Ανυφαντάκης
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: